Wat is boulderen

BOULDEREN?

Tip: registreer je online (éénmalig), dan kun je sneller gaan boulderen!

Je hebt iets gemist. Boulderen is de shit. Het is de meest expressieve en spectaculaire tak van de klimsport: technisch, dynamisch en atletisch. Je klimt zonder touw, gordel of andere hulpmiddelen. Boulderen is sinds kort zelfs een Olympische sport. In Tokyo 2020 gaan we het meemaken.

Onze boulderwanden zijn dik vier meter hoog en zeer gevarieerd van vorm. Onder de wanden liggen valmatten. In Monk vind je 168 boulders verdeeld over 7 circuits op kleur, oplopend in niveau van super gemakkelijk tot praktisch onmogelijk. Een boulder is een korte klimroute met gelijk gekleurde grepen. Begin- en eindpunten zijn gemarkeerd. Een boulder is geklommen als je van begin tot eind klimt zonder te vallen. De moeilijkheid van een boulder wordt bepaald door verschillende factoren: de steilte van de wand, de greepkeuze, het aantal grepen én hoe ze op de klimwand zijn geschroefd.

Boulderen is mogelijk vanaf 6 jaar, onder toezicht van een volwassene of instructeur. Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig boulderen. Er zijn ruim voldoende mogelijkheden voor beginners. Een introductieles of beginnerscursus volgen is niet verplicht. Ook als je nog nooit hebt geklommen of geboulderd, kun je je uitstekend vermaken. Het principe van boulderen is erg simpel. Het wijst zichzelf. Alleen komen is geen probleem, je hebt geen partner nodig.

Je betaalt per keer, of dit nu een uur of een hele dag is. Je mag op schone sportschoenen klimmen, maar je kunt ook klimschoenen huren. Verder volstaat een sportieve outfit. Er zijn kleedkamers, douches en kluisjes aanwezig.

EERSTE KEER?

Geen paniek! Speciaal voor nieuwkomers is er onze BoulderBasics introductieles; dé manier om op een makkelijke manier met boulderen en Monk kennis te maken. Iedere donderdag- en vrijdagavond om 20.00 uur geven we je gratis zo’n les. Duurt ongeveer een half uur. Daarna kun je de hele avond lekker zelf blijven boulderen. Vooraf reserveren is niet nodig. Check wel even de voorwaarden hieronder.

  • iedere donderdag- en vrijdagavond om 20:00
  • reserveren niet nodig, gewoon even aanmelden bij de balie
  • introductieles = gratis, toegangsprijs = standaard
  • meedoen kan vanaf 12 jaar
  • klimschoenen huren niet verplicht, sportschoenen mag ook
  • niet voor groepjes groter dan 3 personen